Donacija

Održano predavanje u Srebreniku
15. Aprila 2015.

Donacija

Prema dogovoru uposlenici Uzgojno selekcijskog centra “Velagić” u mogućnosti su da izvrše donaciju 20 pčelinjih društava. Pčelinja društva naseljena su u nove košnice ofarbane eko sadolinom. Pčelinja društva su iz eko proizvodnje.
Donacija će biti uručena 02.05 2015 god u 15:00 sati na pčelinjacima Simin Han i Požarnica. Košnice će preuzeti predsjednik Udruženja pčelara “Pčela” iz Nemile.
Donator je obezbjedio pčelinja društva iz vlastite proizvodnje. Zahtjev donatora je da donacija bude dodjeljena pčelarima čiji su pčelinjaci uništeni tokom prošlogodišnjih poplava i klizišta u Nemili kod Zenice. Prioritet dati pčelarima koji su slabijeg materijalnog stanja.

02.05.2015 g bili smo gosti domaćina Ferida Velagića u Tuzli i realizovali ranije dogovorenu donaciju 20 košnica sa pčelama za naše udruženje, za one pčelare koji su izgubili pčele u majskim poplavama i klizištima 2014 na područiju Nemile. 03.05.2015 g iste košnice sa pčelama smo podjelili našim članovima koji su izgubili svoje pčele u prošlogodišnjim poplavama i klizištima. I ovom prilikom se od srca zahvaljujemo našem domaćinu Feridu i njegovoj porodici na gostoprimstvu i doniranim košnicama.

Najveće štete
Predsjednik ovog udruženja Zejnir Halilović košnice je predao jedanaestorici članova koji su pretrpjeli najveće štete tokom prošlogodišnjih poplava i klizišta. Članovi ovog udruženja prošle su godine izgubili oko 380 društava.
– Ovo je veliki čin i da baš nas zapadne ova nafaka od Allaha, dž. š. Da čovjek iz Tuzle, mada ima i u blizini jakih pčelara, prepozna naš rad i prvi donira 20 košnica, koje su spremne za slanje na bagremovu ispašu – kaže Halilović.
Dodaje da je želja donatora da njihovi članovi napreduju da bi u budućnosti i oni mogli biti donatori.
– To je njegova poruka, koju ćemo mi pokušati i slijediti – najavljuje Halilović.

Presednik U.P. “Pčela”
Nemila
Halilović Zejnir

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress